Hvordan taler du med børn om gambling og derfor er det vigtigt

Nu til dags får mange børn smartphones og andre enheder, som de bruger til at gå på internettet med, i en tidlig alder. På internettet kan børn støde på mange forskellige ting, som er vigtige at du forbereder dem til. 

De kan blandt andet se tilbud som PlayKasino velkomsttilbud, som er til myndige personer over 18 år gammel, men derfor er det stadigvæk vigtigt at børnene har en forståelse af hvad der er tale om. 

Derfor skal du tale med børn om gambling 

Det er vigtigt at du taler med dit barn om gambling før han/hun begynder at stille spørgsmål. Der er forældre, som er bange for at det giver børnene en dårlig ide til at gå i gang med gambling, men med internettet er der høje sandsynligheder for at dit barn før eller senere vil danne en mening om gambling uafhængigt af om du taler med ham eller hende om det.

Derfor er det en god ide at du taler med dit barn om gambling, før barnet begynder at spørge ind til hvad gambling er. Det bør nødigt hænde at barnet lærer om gambling andre steder uden for hjemmets trygge rammer.

Vælg det rette tidspunkt 

Kommunikation er altid vigtig. Dette gælder lige meget om der er tale om gambling eller et andet tema. Det er først og fremmest vigtigt at kommunikere med de rette ord og derudover er det også utroligt essentielt at vælge det rette tidspunkt.

Det anbefales at undgå at tale om gambling med dit barn, hvis han eller hun har travlt med noget andet eller hvis barnet er i dårligt humør. Du vil nødigt ønske at det ender op med at du belærer barnet i hvordan han/hun skal opføre sig, da dette ofte ender med at barnet reagere modsat dine intentioner. 

Hvornår er det rette tidspunkt? Det kan måske være i bilen på vej til skole eller sport. Det kan også være at i sidder ved computeren og der dukker en gambling reklame op på skærmen eller hvis der er en Tv-reklame for en spilleside, mens i sidder og ser fjernsyn. 

Vær en god rollemodel 

Handlinger taler højere end ord og det gælder også med gambling. Du kan tale med dit barn i flere timer om hvor vigtigt det er at have et sundt forhold til pengespil (når den tid kommer), men hvis du selv eller andre familiemedlemmer har et problem med spilleafhængighed, vil det højst sandsynligt være svært at få barnet til at indse hvor vigtigt det er at undgå at gamble for meget. 

Sådan kan du fortælle dit barn om gambling

Børn (og voksne for den sags skyld) vil ikke være opmærksomme i lang tid ad gangen. Derfor er det vigtigt at fokusere på det basale som fx at sport og gambling er to forskellige ting og det nødvendigvis ikke går hånd i hånd. Det er især vigtigt at barnet forstår at gambling kan være risikabelt og at mange gange kan pengene bruges på bedre områder. 

Copyright © 2024 kidsnyt.dk