Hvordan holdes børn væk fra mobiltelefoner?

Der findes mange voksne, som er afhængige af sine mobiltelefoner og desværre er der mange børn, der er på vej i samme retning. Men vi har fokus på at hjælpe med at holde børn væk fra mobiltelefoner ved hjælp at forskellige gode råd. 

Blandt andet handler det om at gemme sin egen mobiltelefon væk, når du er i nærheden af dine børn. Selvfølgelig skal du have lov til at tjekke sjov på internettet som OnsideBetting bonus, men det kan du altid finde tid til. 

Vær et godt forbillede 

Det er nævnt ovenfor, men vi nævner det igen, da det er det bedste råd. Når det kommer til at holde børn væk fra mobiltelefoner, er det bedste du kan gøre, at være et godt forbillede. 

For det første handler det om at hvis du selv er afhængig af din mobiltelefon, at du slipper af med den afhængighed. Hvis du bruger flere timer på din mobiltelefon, vil dit barn sikkert ”kopiere” din adfærd. Derfor anbefales det at du bruger så lidt tid som muligt på din telefon. Fokusér i stedet på kvalitetstid med dine børn. 

Hvis dit arbejde afhænger af din mobiltelefon, bør du prøve så vidt som muligt at bruge din mobiltelefon, når børnene er i skole, til sport, sammen med vennerne eller ude og lege. 

Undgå for alt i verden at bruge din mobiltelefon, når i sidder ved middagsbordet eller er ude med vennerne, da du nødigt vil ønske at dit barn kopierer dine dårlige vaner. 

Sidst, men ikke mindst, vil du have svært med at ”true” dit barn med at han/hun ikke kan bruge sin smartphone fordi han/hun bruger meget tid på den, hvis du selv bruger alt for mange timer på din mobiltelefon. 

Hvis du modsat ikke bruger din mobiltelefon ofte, kan du bruge dig selv som et godt eksempel og vise at det er muligt at få tiden til at gå med sundere aktiviteter. 

Mobilfrie tidspunkt på dagen

Det kan være svært at tage en mobiltelefon fra et barn og ofte vil du ikke få meget ud af det. Men du kan få meget ud af at motivere dem til at have mobilfrie tidspunkter på dagen. 

Sammen med dit barn kan i beslutte hvilke tidspunkter på dagen, der skal være helt frie for teknologi. Det kan først og fremmest være i forbindelse med aftensmad, men det kan også være en time før sengetid og en time efter at i står op om morgenen. 

Der er nemlig mange voksne, som døjer med en trang til at være på sin smartphone i nattetimerne og morgentimerne, som kan påvirke vores søvn, energi, humør mm. Barnet vil sove bedre, hvis han/hun ser det blå lys på sin smartphone i en time før sengetid og barnet vil også få en nemmere start på dagen, hvis han/hun undgår at aktivere hjernen for hurtigt efter at øjnene åbnes. 

Motivering af børnene til andre aktiviteter

Mange voksne sætter i dag pris på at de er vokset op uden en smartphone i hånden, da der var mere tid til sjov og ballade med vennerne. Du kan give dit barn en lignende oplevelse ved at få ham/hende væk fra mobilen og i gang med at dyrke sport. Der findes et hav af valgmuligheder; tennis, fodbold, håndbold, golf, kampsport og meget andet, som du kan melde dit barn til. 

Copyright © 2024 kidsnyt.dk