Derfor bør skønhedskonkurrencer for børn forbydes

Det siges at de ønsker at forbyde skønhedskonkurrencer for børn i Frankrig. Bør andre lande gøre det samme? Vi kan allerede svare ja og i denne artikel kan du læse flere årsager til hvorfor skønhedskonkurrencer for børn ikke er den bedste ide. 

Over-seksualisering af de unge piger

Den primære årsag til at franskmændene ønsker at sige nej til skønhedskonkurrencer for børn, er at det er en form for markedsføring, der fører unge piger til at blive til ”seksuelle godbidder”. Pigerne begynder alt for tidligt med tilstoppede BH’er, stiletter, make-up osv. 

Børnene er for små til at sige nej  

I Australien har der været små piger, som skriger af skræk, når deres mødre nærmer sig med hårspray. Måske har de svært ved at sige nej, men det er deres måde at signalere til mødrene at de ikke har lyst. Desværre er det ikke alle mødre, som vælger at lytte til døtrene. 

Derfor kan det være en god ide at bandlyse skønhedskonkurrencer for børn, da det ofte ikke er barnet, der har valgt denne ”karriere”. I langt de fleste tilfælde stiller børnene op i skønhedskonkurrencer fordi forældrene ønsker det. 

De stoler på forældrenes ord og det kan blandt andet være fordi at de er for små til at sige nej eller fordi de ikke ved hvordan de kan og skal sige imod. Skønhedskonkurrencer danner store risici for at udnytte utrolige små børn, som ikke er i stand til at udtrykke sine egne følelser og ønsker. 

Det kan føre til følelsesmæssige problemer

Der har været undersøgelser fra det amerikanske psykologi forbund (American Psychological Association), som har vist at over-seksualisering af unge piger, kan føre til spiseforstyrrelser, lavt selvværd og endda depression i værste tilfælde. 

Skønhedskonkurrencerne kan få pigerne til at føle at de skal være perfekte udadtil og hvis det ikke er tilfældet, kan det påvirke deres selvtillid. Det kan fx være når de ikke vinder en konkurrence. I det tilfælde kan pigen føle at hun ikke er god nok og det er ikke godt for det mentale helbred. 

Hårspray er ikke sundt for helbredet

Vidste du at hårspray kan forhindre barnet i at vokse? Undersøgelser viser at hårspray kan have en negativ effekt på hvor meget eller hvor lidt børnene vokser og overforbrug af hårspray kan endda føre til lungekræft. 

Børn skal ikke gå i stilletter

Ét er at børn kan synes at det er sjovt at klæde sig ud og prøve mors stilletter, men faktisk er stilletter ikke skabt til små fødder, tværtimod. Undersøgelser viser at når børnene i skønhedskonkurrencerne går i stiletter, skubber de deres egen vægt fremad på unødvendig vis.

Det kan blandt andet føre til smerter i lænden og det kan også forhindre en korrekt udvikling af fødderne. Der har været tilfælde hvor deltager i skønhedskonkurrencer for børn har været nødt til at gå i stiletter uden for konkurrencens rammer fordi deres fødder har vokset sig så meget i den forkerte retning. 

For såvel voksne som børn danner fødderne basis for vores krop og derfor vil vi nødigt bidrage til at skade pigernes fødder så meget at de føler ubehag ved at gå i anden form for fodtøj. 

Copyright © 2024 kidsnyt.dk