Legetøj sikkerhedsvejledning – Sådan vælger du legetøj der ikke skader dit barns helbred

I hverdagen handler det altid om at være på den sikre side. Det gælder lige meget om du skal vælge en bonus til casino, om du skal købe make-up til dig selv eller legetøj til dine børn. I dag kan du læse om hvordan du vælge legetøj, som ikke skader dit barns helbred. 

Følg anbefaling af alder

Hvis legetøj er markeret med et “ikke egnet til børn under 3 år” skyldes det at det ikke er egnet til børn under tre år. Det samme gælder lige meget om der står 5, 7, 9 år osv. på etiketten. 

Når det kommer til at sikre dit barns sikkerhed kan du ligeså godt være på den sikre side og følge vejledningen, selv når du føler at den ikke er korrekt. Dette gælder især til de mindste børn, da legetøj der markeres med “ikke egnet til børn under 3 år” kan indeholde små dele og dermed danne en fare for at barnet sluger det og bliver kvalt. 

Det samme legetøj kan som regel heller ikke tåle at blive kastet rundt med eller bidt i, som børn under tre år sagtens kan finde på at udsætte legetøjet for.

Pak legetøjet op for dit barn 

Dit barn er sikkert helt vild, når der er nyt legetøj og derfor kan det nærmest ikke gå for hurtigt med at åbne op. Men det er vigtigt at du holder emballagen væk fra barnet, da det kan indeholde små dele, som kan danne en fare for kvælning, hvis barnet kommer til at sluge det. Det er også vigtigt at du holder plastikposer og anden blød plast uden for barnets rækkevidde. 

Vær opmærksom på batterier 

Det er også vigtigt at du er opmærksom på batterier i legetøjet, så barnet ikke får fingrene i dem eller andet elektronik. Det er især vigtigt at undgå knapcellebatterier og andre små dele som fx løse magneter. 

Undgå kopivarer

Når du køber online kan du støde på legetøj, der ikke følger de samme sikkerhedsstandarder, som du er vant til fra Danmark. Dette skyldes at udenlandske butikker ikke følger de samme sikkerhedsstandarder, som de der er fastsat inden for EU. 

Når du køber legetøjet fra udenlandske butikker, risikerer du at investere i legetøj, som netop er blevet fjernet fra det europæiske marked, fordi det ikke lever op til sikkerhedsforholdene i Europa. 

Gå efter Svanemærket 

Det er bedst at gå efter Svanemærket, når du har mulighed for at vælge det. Svanemærket guider dig til legetøj, som ikke har miljøbelastende stoffer og andre stoffer, som kan danne en fare for dit barns helbred. Det er i hvert fald en garanti for at der er tale om et minimalt niveau af uønskede stoffer. 

 

Copyright © 2022 kidsnyt.dk