Hvorfor gambling ikke er tilladt før man er 18 år gammel?

Internettet er fuld af interessante bonuskoder til gambling på sider med online casinoer. Man kan fx komme godt i gang med en bonus og spille et udvalg af spil hos Hyggespil, som har mange forskellige enarmede tyveknægte. Dog kræver det at man er myndig og i denne artikel kigger vi på hvorfor man skal være 18 år gammel for at gamble.

Udviklingen af hjernen

Behandlingslederen på Center for Ludomani Henrik Thrane Brandt fortæller at jo yngre danskere er, når de først gambler, desto større risiko er der for at de udvikler problemer at med spille senere i livet. En af årsagerne til at børn ikke må gamble er at børn og teenageres hjerner ikke er fuldt udviklet til at kunne evaluere konsekvenserne af alle ting de gør. Generelt kan børn og teenagere ofte ikke forstå eller anerkende konsekvenserne af deres handlinger. Dette kan være frustrerende for forældrene, men årsagen til det er at vores hjerner ikke er fuldt ud udviklede før vi er i starten af 20erne.

Derfor er teenagere mere udsatte for at foretage ulogiske beslutninger, som er drevet af impulser og følelser. I takt med at vores hjerne bliver udviklet bliver vi bedre til at overveje alle detaljerne og i den forbindelse kan logikken hjælpe os med at tage bedre beslutninger.

Følelsesladet spil kan føre til dårlige beslutninger

Når børn og teenagere kaster sig ud i gambling vil de derfor være drevet af deres følelser. Dette kan både være i forhold til at gå efter den store gevinst samt at gamble mere og generelt konkurrencelysten til at vinde. Børn og teenagere har større tendens til at acceptere en risiko, hvis de mener at der kan være en stor fortjeneste i den anden ende. Desværre betyder dette ikke kun at der kan være et stort pengetab. Det betyder også at unge gamblere kan have større tendens til at risikere forhold til familie og venner hvilket hurtigt kan føre til problemer i skolen og hjemmet.

Sådan kan du hjælpe dit barn

Hos Center for Ludomani viser erfaringerne også at årsagen til at mange familier ikke kan håndtere problemer med børnenes gambling skyldes mangel på viden om de nye spil på internettet og hvilke muligheder de bringer med sig. Som forælder er det vigtigt at sætte sig ind i hvorfor et spil kan være vanedannende, tidskrævende og koste mange penge. Som forælder er det også vigtigt at have de rette redskaber til at spørge ind til børnenes spil, så man kan hjælpe søn eller datter med at bevare kontrollen, når det kommer til spillet.

Gambling og gaming

Det er især vigtigt at forældre kan sætte sig ind i de nye tendenser til at gambling er blevet en del af gaming-verden. Det er nu muligt at betale sig til ekstra goder i populære computerspil som fx Counter-Strike, League of Legends, World of Warcraft og Fortnite, som gør at flere og flere unge udviser en risikobetonet adfærd for ludomani.

Dette gælder blandt andet i skin betting, som bliver brugt i spil som Counter Strike. Der er tale om en hel simpel ting som et form for et klistermærke, som bliver kaldt for skins, til ens våben. I stedet for at have den almindelige gratis version, kan man være mere cool ved at pynte sit våben. På denne måde kan man se hvem de cool i spillet er. Der er flere forskellige måder man kan erhverve skins. Enten ved at betale et beløb eller ved at kaste sig ud i skin betting, som både kan være dyrt og være med til at udvikle en risikobetonet adfærd for ludomani blandt de unge.

Copyright © 2024 kidsnyt.dk