Tips og tanker om ansvarlig gambling

Internettet er fyldt med attraktive tilbud på online casino og betting. Diverse spillesider tilbyder hyppigt en form for lokkemad som fx en NordicBet bonuskode. Disse tilbud er ofte rettet mod nye medlemmer og hvis du er ny i den online gambling verden, kan det være en god ide at være godt klædt på til ansvarligt spil. Det kan du blive i denne artikel.

Kun myndige personer må spille

Hos Kidsnyt fokuserer vi på børnene og derfor er dette første punkt, det vigtigste for os. Når du opretter en ny konto hos fx NordicBet eller på en anden side, så godkender du vilkår & betingelser. En af de betingelser, som stort set altid står øverst på listen, er at man skal være minimum 18 år gammel. Dette er en regel som Spillemyndigheden har fastsat i Danmark og derfor bliver du bedt om at indtaste dit Nem-ID, når du opretter en konto, for at din identitet kan blive bekræftet.

For at kunne spille ansvarlig gambling skal man være mindst 18 år gammel og det betyder at en del af ansvarligt spil betyder også at man ikke må lade mindreårige spille online gambling. Derfor skal du for eksempel lukke din session, hvis du forlader din computer, når du er logget ind, så du er sikker på at børnene i huset ikke ser sit snit til at prøve online gambling. Hvis børnene er nysgerrige og gerne vil prøve at spille med mor eller far, kan i altid kaste jer ud i de gratis spil, som mange spillesider tilbyder den dag i dag.

Undgå at sætte alle dine penge på spil

Når du opretter en konto på en spilleside skal du ofte svare på spørgsmålet ”hvad er dit forventede spillebrug?” Dette er mere for din egen skyld end for spillesidens. Der er mange spilleselskaber som løbende analyserer sine kunders spillemønster og hvis de opdager at den enkelte spiller bruger alt for mange penge eller er logget på nærmest 24/7, så kontakter de den pågældende bruger.  

Sæt din egen grænse

Du kan også selv sætte din egen grænse. Du kan nemlig indstille din konto til at have en maksimal indbetaling per dag, uge eller måned. Du kan også tage en ”time out”, det vil sige en pause, og dermed blokerer du frivilligt din konto i det antal timer, som du har brug for. På den måde undgår du at blive fristet til at spille.

 

Se det som en hobby

Vidste du at kun 33 % af spillerne ser sig selv som professionelle online gamblere? Dette er et positivt tegn, da en del af retningslinjerne for ansvarligt spil påpeger at spillet skal være for sjovt. At spille online slots, bingo, roulette, poker eller andet er sundest når det ikke er en vigtig indkomstkilde. Brug det i stedet som afstressende spil til at flytte tankerne væk fra hverdagens stress og jag.

Sørg for at have et organiseret regnskab

Selvom gambling ikke bør være din primære indkomstkilde, så er det en god ide at føre et regnskab. Notér dine gevinster og dine tab i dit regnskab med et fast budget for hvor meget du må spendere om måneden på gambling.

Det er en god ide at dele månedens budget op i fire uger. Hvis du fx tillader dig selv at spille for 1000 DKK om måneden, så er det en god ide at skrive det maksimale ugentlige budget på 250 DKK ned i regnskabet samt bag øret. Ellers kan du komme ud i den uheldige situation og tabe hele månedens budget i løbet af den første uge. Det er nemlig her det går galt for mange mennesker, som overskrider sit månedlige budget, hvis de har svært ved at tilbringe tre uger uden at spille.

Copyright © 2023 kidsnyt.dk