SNUG AS A BUG IN A RUG – BRÆTSPIL SOM OPFORDRER BØRN TIL AT SAMARBEJDE

“Snug as a Bug in a Rug” er et enkelt brætspil for førskolebørn, som, i modsætning til de fleste andre brætspil, opfordrer børn til at samarbejde og hjælpe hinanden.

Spillet består af en mængde insekter i flotte farver, tre grå insekter, et spillebræt og et “spillehjul”. Spillet kan spilles med forskellige sværhedsgrader, og går ud på at børnene skal samarbejde om at fjerne alle insekterne fra tæppet, før de tre onde grå insekter når at invadere tæppet.

Hvert insekt har en farve, store eller små øjne og et antal firkanter, stjerner, trekanter eller stjerner på ryggen. Ved den nemmeste sværhedsgrad kaster børnene terningen, som viser hvilket kriterie (tal, farve, forme/pletter eller øjenstørrelse) de skal bruge til at vælge det insekt de må fjerne fra spillebrættet. Børnene drejer herefter hjulet og matcher kriteriet, som de fik ved at kaste terningen, med de ting pilen peger på, hvorefter et insekt fjernes.

Eksempel: hvis terningen lander med de farvede pletter op, så skal børnene kigge efter hvilken farve pilen peger på, når de drejer hjulet. Derefter fjerner de et insekt med tilsvarende farve. Lander terningen med tallene op, skal børnene kigge på hvilke tal pilen peger på, når de drejer hjulet. Derefter fjerner de et insekt med tilsvarende antal forme/pletter på ryggen.

Der kommer et tidspunkt i løbet af spillet, hvor der ikke er flere insekter som matcher terningen og drejehjulets kriterier, og hver gang dette sker skal et af de onde grå insekter lægges på spillebrættet. Børnenes mål er at fjerne alle de farvede insekter fra spillebrættet før den sidste af de tre grå insekter er bliver lagt på brættet.

Snug as a Bug in a Rug brætspillet er beregnet på 2-4 spillere, børn i alderen 3-6 år og det tager omkring 15 minutter at spille.

Spillet kan købes på Amazon.com.

Copyright © 2023 kidsnyt.dk